Programok

Vir-sziget:

Motorcsónakos kirándulás
Jetski kölcsönzés
Vizisí
Fánkozás
Wakeboard
Vizibicikli bérlés
A szigeten lévő látnivalók :
– Vörös szikla – Vörös homok- Vár rom- Vir temploma
– Világító torony- Halpiac- Zöldség-gyümölcspiac- Sétálóutca -bazársor

Nin:

Nin királyi város mely egy kicsi, homokkal borított, szigeten található .
A nini lagúna a tengeri iszapról  nevezetes, melynek gyógyhatását már a római időkben is ismerték.
Sekély vize és homkos strandja közkedvelt a kisgyermekes családok körében.

Sabunike:

Néhány km-re a szigettől található ez a település, melynek természeti adottságai kedveznek a szörf szerelmeseinek.
Remek hely a homokos partot kedvelők számára…

Zaton:

Nin és Zadar között fekszik Zaton, egy tágas öböl partján. A vizi sportok kedvelőinek paradicsoma, hiszen Zatonban változatos szabadidő és sporttevékenységre nyílik lehetőség. A szórakozásra vágyók pedig esténként a számos étterem és disco közül válogathatnak kedvükre. Rengeteg üzlet és pavilon várja a vásárló kedvű túristákat.

Zadar:

A VIR szigettől mindössze 25 km-re fekvő óváros csodálatos élményt nyújt az ide látogatók számára. Hangulatos szűk sétálóutcáit nyáron ellepik a túristák.
Kávézók, éttermek, fagyizók, cukrászdák , üzletek és híres műemlékek várják a túristákat.
Nem szabad kihagyni a ” Víziorgonát  ” és a tőle  néhány méterre lévő “Napórát ” sem mely  egyedülálló   látványosság  az egész világon.

Biograd:

Biograd a zadari riviéra egyik szép fekvésű városkája. Vir szigettől 55 km – re fekszik.
Hangulatos éttermek, kávézok, fagyizók közül válogathatunk kedvünkre, melyek  főleg a a tengerparti sétányon helyezkednek el , ahonnan csodálatos kilátás nyílik a  tengerre valamint a szemben lévő szigetekre.
Júniusban kerül minden évben megrendezésre a nemzetközi hírű gasztronómiai esemény melyet ” Hosszú asztal”  néven ismerhetünk meg. Rengeteg helyi különlegességet kóstolhatunk meg , ételek, italok, helyi termesztők termékei közül csemegézhetünk.

Trogir:

A nyári estéken szinte mozdulni sem lehet a szűk kis utcákban a túristáktól . Cippio-palota, a Municopio, a Loggia – ezeket látnia kell az ide látógatóknak . Estéhez közeledve a torony óraütéseinek hangjára gyulladnak ki a lámpák, lassan megtelnek  az éttermek , kávézók, turisták lepik el a sétálóutcákat .

Pag:

Pag városa az azonos nevű, gyönyürű csipkéiről és zamatos juhsajtjairól nevezetes észak-dalmáciai szigeten található. Pag sziget másik jellegzetessége a szinte holdfelszínre emlékeztető kopár síkságok és az üdén zöldellő olaj- és fügefaligetek hirtelen váltakozása, amit a kristálytiszta vizű pagi öblök szépsége tesz még teljesebb nyári élménnyé. Pag sziget a szárazföldről  hídon, illetve komppal közelíthető meg.
Strandok: kavicsos, homokos.

Novalja:

Novalján 4 Disco várja a bulizni vágyókat, már délután 16.00 -tól indul a fergeteges hangulat.

Primosten-Sibenik:

A festői szépségével nyaranta ezreket vonzó hangulatos Primosten városka Sibenik és Split között található. Valaha egy partközeli szigeten alapították, melyet a későbbiekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz. Hosszan elterülő, apró kavicsos strandjaival, meredeken a vízbe ereszkedő, vadregényes szikláival és romantikus órákat garantáló tengerparti sétányaival bizonyára az Ön szívébe is belopja magát…

Split:

Az 1700 éves múltra visszatekintő közép-dalmáciai Split Diokleciánusz császár alatt élte fénykorát, aki jó ideig innen irányította a Római Birodalom ügyeit, örökségül pedig remekreszabott palotakomplexumot hagyott hátra. A pompás óvárosi műemlékegyüttesen és magas színvonalú idegenforgalmi szolgáltatásokon kívül Split turisztikai vonzerejéhez kétségkívül hozzájárul e mediterrán nagyváros lakóinak felejthetetlen déli sármja.
“Spliti nyár” – a nyaranta megrendezett kulturális és szórakoztató rendezvénysorozat egyértelmű bizonyítéka a splitiek sugárzó életkedvének. Marjan-hegy – Split legkedveltebb városi kirándulóhelye, melynek 168 hektáros területét árnyas alpesi fenyves borítja. A csúcson lévő kilátóból páratlan kilátás nyílik a környezo szigetekre és az egész spliti akvatóriumra, amit Ön sem mulaszthat el! Látnivalók : Split – Horvát Régészeti Emlékek Múzeuma, Spliti Régészeti Múzeum, Iván Mestrović Galéria

Plitvicei tavak:

Vir szigettől kb. 18O km-re terül el ez a minden képzeletet felülmúló természeti csoda, melyet nem szabad kihagyni az erre járó túristáknak.
Kristálytiszta vizéről, csodálatos növény és állatvilágáról híres NP , kellemes kikapcsolódást és felejthetetlen élményt nyújtanak a család minden tagjának..
Nem csoda , hogy felkerült az UNESCO Világörökségek listájára is.
Kettő bejárata is van a Nemzeti Parknak, hosszabb és rövidebb kirándulási útvonal közül válszthatunk.
Önfeledten hajókázhatunk a tavak kristálytiszta vizén, miközben gyönyörű látvány terül elénk.

Paklenica Nemzeti Park:

Kiválló kirándulási lehetőséget nyújt számunkra a Paklenica Nemzeti Park , csodálatos növény és állatvilágát fedezheti fel az ide látogató.
Aki erre jár , ne felejtsen el betérni a barlangba sem!

Krka Nemzeti Park:

Sibeniktől néhány km-re terül el Horvátország legfiatalabb Nemzeti Parkja, mely 1985-ben kapta ezt az elnevezést.
A NP vizen, kocsiúton járművel és gyalog is körüljárható.
Élvezni fogja a vizesések útját kísérő hidacskákon át vezető sétát
és a séta közben látható gazdag növény – és állatvilágot.
A látogatók megtekinthetik a néprajzi gyűjtemény ( malmok, mosókosár, tiloló, szövőszék ) , valamint emléktárgyakat is vásárolhatnak.
Érdemes kipróbálni a fügebort-mely igazi különlegesség errefelé, valamint a zúgók alján lévő édesvizi megmártózást.

Kornati Nemzeti Park:

Az Adriai-tenger középső részében elhelyezkedő Nemzeti Park összesen nyolcvankilenc kisebb-nagyobb szigetet, szirtet számlál. A Kornati NP hivatalos bejáratai: Opat és a Proversa.
Zadarból és más városokból is naponta indulnak kiránduló hajók a Nemzeti Parkba.
A hajóút alatt több kisebb nagyobb szigetekkel találkozhatunk , majd a Parkban kikötve egy sziklacspoprt emelkedeik a magasba mely meghódításra vár .
A szikla tetejére érve gyönyörű látvány terül elénk , mindenképpen érdemes felmászni ide!!!
A NP-ban található még egy 33C-fokos tó, mely a SÓS TÓ elnevezést kapta.

 

Benkovaci PIAC 

Benkovac 50 km-re található Vir szigettől.
Minden hónap 10-én óriási piac várja az ide látogatókat. Itt mindennel találkozhatunk a kis csibétől, a sertésen át a friss mandarinig,  olívaolaj, sajtok, borok, füstölt sonkák, kézzel készült kosarak, ágyak, gyümölcsfák , mézek, ruhák…
Frissen sült bárányt , malacot ehetünk a helyiek által felállított sátrakban .

IMG_1880 IMG_1856 IMG_1842 IMG_1909 IMG_1839 IMG_1830 IMG_1869 IMG_1868 IMG_0047 IMG_0048 IMG_0013 IMG_0022 IMG_0048